Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mizeria jest klasycznym dodatkiem do wielu polskich dań obiadowych. Świetnie pasuje do kotletów, gulaszu, roladek. Nadaje potrawie świeżości i lekkości. Ta wersja przepisu prezentuje mizerię z jogurtem greckim. Jogurt grecki jest bogatym źródłem białka, niezbędnego do budowy mięśni. Dodatkowo, w przeciwieństwie do śmietany, jest znacznie mniej kaloryczny i zawiera mniej tłuszczu. Spróbuj tę wersję mizerii, a z pewnością nie pożałujesz!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 388
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 388
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Składniki
Ogórki dobrze umyj, ale nie obieraj. Zetrzyj je tarką na plasterki lub pokrój cienko nożem. Odłóż je na sitko, by puściły wodę. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w piórka. Sparz ją wrzącą wodą.
W osobnej miseczce przygotuj sos. Do jogurtu dodaj sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, cukier i posiekany drobno koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na przynajmniej 15 minut.
Ogórki, cebulę i sos połącz ze sobą na około kwadrans przed podaniem na stół. W przeciwnym wypadku mizeria będzie zbyt rozwodniona. Mizerię z jogurtem greckim udekoruj gałązkami koperku