Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bez sera z jogurtu naturalnego
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 63
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 105
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 63
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 105
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać olej, jogurt oraz budynie. Krótko zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. W oddzielnej misce ubić białka na sztywno i dodać do masy z żółtkami. Całość wymieszać łyżką delikatnie do połączenia się składników. Dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia a boki wysmarowałam masłem i posypałam bułką tartą. Przelewamy przygotowaną masę jogurtową. ( Masa jest dość rzadka więc blaszka musi być szczelna) Sernik pieczemy przez godzinę w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni, następnie wyłączamy i pozostawiamy sernik z uchylonymi drzwiczkami przez 15 minut. Po tym czasie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. ( wcześniej nie wyjmujemy z blachy). Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!