Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, wyraziste, Mało przy tym roboty.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Płaty śledziowe wymoczyć ja mocze 2-4 gdz w zależności ile soli mają w sobie. Pokroić w kostkę.
Cebulę obrać pokroić w kostkę.
Włożyć do naczynia, (ja do gliniaka wkładam ale może też być słoik)na przemian trochę śledzia potem cebula i od nowa gdy jest wszystko włożone zalać octem potem olej, oleju tyle aby to zakryło. Po 5 minutach zamieszać i przykryć talerzykiem. Odstawić na 18 gdz.
Smacznego!