Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskoczy cię zawartość tych sznycli z indyka. Poza mięsem w ich środku znajdziesz kapustę oraz ryż. Kapusta nadaje im soczystość, a ryż sprawia, że stają się bardziej pożywne. Dzięki czemu sznycle możesz jeść samodzielnie lub z dodatkiem surówki lub sosu czosnkowego.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 238
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 238
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Zmiel mięso z kurczaka oraz cebulkę w maszynce do mięsa. Możesz kupić gotowe mięso mielone, jednak mieląc je samodzielnie, masz pewność rodzaju użytego mięsa. Ugotuj ryż od miękkości i odcedź. Drobno poszatkuj kapustę, ułóż na sicie i przelej wrzątkiem lub wrzuć na gotującą wodę i gotuj około 2 minut. Dzięki temu kapusta będzie miększa. Umieść w misce mielone mięso, ryż i kapustę. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, mąkę, jajko, drobno posiekany koperek, przyprawy i sól. Wymieszaj dokładnie składniki ręką lub łyżką. Mokrymi dłońmi formuj okrągłe sznycle i lekko spłaszczaj.
Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż kotleciki z obydwu stron za złoto. Możesz odłożyć na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Sznycle z indyka podawaj na gorąco najlepiej z jogurtowym sosem, tłuczonymi ziemniakami czy też surówką.