Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie karpia? przetestujcie go w tej wersji. Dzwonka karpia pieczone na marchewce idealnie sprawdzą się na wigilijnym stole. Ryba w tej wersji jest wyjątkowo delikatna i z pewnością na stałe wejdzie do waszego świątecznego reperturaru.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 212
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 212
Składniki
Karpia oprósz solą i pieprzem. Odstaw. Marchewkę pokrój w plastry. Sparzoną pomarańczę także.
Marchew i pomarańczę wymieszaj z olejem i przyprawami.
W naczyniu żaroodpornym lub na blaszce ułóż plastry marchwi, a na nich plastry pomarańczy. Posyp płatkami migdałów i różowym pieprzem.
Karpia obtocz w bułce tartej i parmezanie. Ułóż na pomarańczach.
Naczynie lub blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez 30-40 minut.