Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka surówka z trzech składników: ogórków kiszonych, czerwonej cebuli i jabłka. Polana oliwą i przyprawiona solą i pieprzem smakuje rewelacyjnie. Stanowi świetne uzupełnienie dań mięsnych. Cudownie komponuje się również ze smażoną rybą. Oprócz walorów smakowych ma jeszcze jedną ogromną zaletę. Jest bardzo zdrowa. Dostarcza do naszego organizmu moc witamin i mikroelementów. Idealny sposób na wzmocnienie odporności.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Ogórki pokrój w plasterki (jeśli są niewielkie) lub w kostkę.
Jabłko umyj i pokrój w kostkę.
Cebulę pokrój w talarki.
Pokrojone składniki przełóż do miski. Polej oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Surówkę wymieszaj i odstaw na około godzinę, żeby smaki się przegryzły.
Surówkę z ogórków kiszonych, cebuli i jabłka serwuj jako dodatek do dań mięsnych lub smażonych ryb.