Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko się gotuje, można przyrządzić na ostro lub łagodnie, bardzo kolorowe danie.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 69
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 235
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 804
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 69
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 235
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 804
Składniki
Piersi z kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy wedle gustu, dusimy na oleju.
Dodajemy ( w kolejności)pokrojone w kostkę papryki: żółtą, czerwoną i zieloną; całe ząbki czosnku, pokrojoną w talarki cebulę. Oczyszczoną cukinię i bakłażana, pokrojone w kostkę dodajemy po chwili wraz z różyczkami brokułu. Dolewamy trochę wody wraz z rozpuszczoną kostkę rosołową. Dusimy chwilę.
Na końcu dodajemy przecier pomidorowy, zagęszczamy śmietaną z mąką. I gotowe. Ja dodałam jeszcze przyprawy Pieprz cayen z chili, ale jeżeli nie lubisz pikantnych dań to nie polecam.