Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje smaki. Karkówka, kiszona kapusta. Mięso przyrządzone według przepisu jest kruche i soczyste. Kto raz posmakuje nie pożałuje. Obiecuję:)
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 115
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2638
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 164
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 115
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2638
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 164
Składniki
Karkówkę lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Posyp solą i pieprzem z każdej strony. Posyp mąką. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor (z każdej strony). Boczek pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni. Dodaj cebulę (pokrojoną w piórka). Marchew i seler obierz i zetrzyj na tarce. Do boczku i cebuli dodaj mięso. Przykryj kapustą, marchwią i selerem. Dodaj ziele i liście laurowe. Wlej szklankę wody. Duś pod przykryciem pół godziny. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem Duś jeszcze przez 10 minut.