Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Skórę na udkach nacinamy w kilku miejscach, nacieramy udka przyprawami i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Na suchej, głębokiej patelni obsmażamy udka z obu stron (najpierw skórą do dołu). Kiedy będą już mocno zrumienione podlewamy je winem i bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Sos odcedzamy, doprawiamy do smaku i zagęszczamy mąką rozrobioną z odrobiną wody. Najlepszymi dodatkami do takiej kaczki są kluski śląskie i czerwona kapusta.