Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki z nadzieniem ze szpinaku i białego sera ,szybkie w przygotowaniu. Dzięki zapiekaniu w folii aluminiowej stały się bardzo soczyste.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 229
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 229
Składniki
Filety cienko rozbiłem i oprószyłem z obu stron solą i pieprzem. Wstawiłem do lodówki. W tym czasie szpinak podsmażyłem na maśle i oliwie z dodatkiem czosnku ,dodałem biały ser ,smażyłem aż się lekko rozpuścił. Następnie wsypałem drobno pokrojony czosnek ,chwilę smażyłem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Filety posmarowałem przygotowanym nadzieniem ,zawinąłem i panierowałem ,najpierw w mące ,później w rozbełtanym jajku ,na końcu w bułce tartej. Smażyłem na średnim ogniu na rumiano. Następnie każdą roladę owinąłem w folię aluminiową ,włożyłem do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i zapiekałem jeszcze 30 min.