Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wyglądają i szybko z talerza znikają....
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 209
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 55
...ale pyszny.
Odsłon: 119
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 209
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 55
...ale pyszny.
Odsłon: 119
Składniki
Rozpuścić masło w rondelku, dodać cukier i mieszać do momentu zagotowania. Zmniejszyć gaz i dodać śmietanę cały czas energicznie mieszając. Wsypać galaretki i dalej mieszać aż się rozpuszczą. Gotową gorącą masą przekładać wafle.
Gdy masa nam wypłynie z boków posmarowanych wafli zdejmujemy ją tępą stroną noża . Na koniec owijamy folią spożywczą, aluminiową i pakujemy do lodówki najlepiej na nockę. Gotowe kroimy na trójkąty lub klasycznie wg. uznania.
Na zdjęciu użyłam galaretki cytrynowej, pomarańczowej, truskawkowej i agrestowej ale można dodać bardziej egzotyczne kolory jak np niebieski. Smacznego.