Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy smażeniu. Smażone w szybkowarze dusi się we własnym sosie a po usmażeniu rozpływa się w ustach. Podane do drugiego dania z sosem smakuje wybornie , a podane z pysznym sosem chrzanowym to smaczna przekąska na świąteczny stół wielkanocny.
miska, szybkowar, rondel, ręcznik papierowy, ścierka, nóż,
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 41
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 41
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Składniki
Umyte , osuszone ręcznikiem papierowym mięso natrzeć musztardą wymieszaną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami, oraz solą i pieprzem. Tak przygotowane mięso zakryć ściereczką i odstawić na 2 godzinki w chłodne miejsce . Po tym czasie zrumienić na dobrze rozgrzanym tłuszczu, następnie przełożyć całość do szybkowaru wlać gorącej wody ,zamknąć szybkowar i dusić na małym ogniu palnika do miękkości mięsa. Po 30 minutach szybkowar wyłączyć przestudzić i otworzyć. Sprawdzić mięsko jakie jest , obrócić na drugą stronę ,ponownie zamknąć i dusić dalej. Po upieczeniu mięso wyjąć lekko wystudzić i pokroić w plastry, a z powstałego płynu przygotować sos. Mięsko można również podać jako samodzielną przekąskę z polane sosem chrzanowym i podać na świąteczny wielkanocny stół. Przygotowanie 30 minut + marynowanie + pieczenie