Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska „palce lizać”. Przepyszne i sycące ziemniaczane zapiekanki/kanapeczki. Idealne np. na domową imprezkę, ale nie tylko. To takie ziemniaczane mini pizze:) Idealna dla osób na diecie lub prowadzący zdrowy styl życia.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w około 1 cm plastry i podgotowujemy w osolonej wodzie, tak aby były miękkie ale się nie rozwalały. Cebulę, pieczarki, paprykę drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, dokładnie mieszamy. Na blaszce układamy plastry ziemniaka, następnie kładziemy na każdym po plasterku żółtego sera, nakładamy farsz, brokuła i posypujemy startym serem oraz przyprawą do ziemniaków lub inną ulubioną. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 20 min, aby ser się rozpuścił. Smacznego! Rada: Temperaturę i czas pieczenie musimy dostosować według swojego piekarnika i wielkości naszych zapiekanek.