Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zrazy, nie tylko wołowe, z wieprzowiny również są pyszne. Smak tych zrazów wieprzowych, zostanie z Tobą na długo. Nie da się o nich łatwo zapomnieć. Przekonaj się i zrób.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, układam po pasku boczku, słupek ogórka kiszonego oraz cząstkę cebuli.
3. Mięso zwijamy w roladki, panieruję w mące pszennej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. Kiedy mięsa się zarumieni, podlewam szklanką wody i gotuję do miękkości. Następnie roladki przekładam do naczynia.
4. Cebulę obieram, kroję w krążki i smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni. 5. Do cebuli dodaję sos ze smażenia roladek, doprawiam papryką oraz solą i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i sos z cebulą łączę z mięsem.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego.