Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i szybka :)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 178
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1797
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 178
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 100
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1797
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Składniki
Mięso wymieszać dokładnie z jajem, kajzerką, drobno posiekaną cebulą, przyprawami, następnie uformować kuleczki nieco większe od orzecha włoskiego. Mięso wrzucić do gotującego bulionu, dodać liście laurowe, zagotować mieszając delikatnie (można zdjąć szumy jeśli komuś przeszkadzają), trzymać na gazie pod przykryciem przez około 15 minut, potem wrzucić włoszczyznę, zagotować. W tym czasie na maśle lub oleju krótko przesmażyć posiekane w paseczki pory, wrzucić do zupy, gotować około 5 minut. Na koniec wrzucić pokrojone na mniejsze kawałki serki topione, podgrzewać na małym ogniu do ich całkowitego rozpuszczenia, doprawić finalnie. Podawać z grzaneczkami, makaronem, ziemniakami lub ryżem i siekaną zieleniną. Uwaga: Jeśli podajemy z ziemniakami wrzucamy je pokrojone w kostkę razem z włoszczyzną.