Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie ogórków i buraków świetnie sprawdza się w sałatce śledziowej, ale chciałam spróbować tej konstelacji w innym zestawie. Na pierwszy ogień poszły jajka i był to od razu strzał w dziesiątkę. Rezultatem była delikatna, smaczna sałatka, której wygląd może nie jest zachwycający, ale smak jak najbardziej.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7318
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7318
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Składniki
Nakluc okragly koniec kazdego jajka. Wlozyc je do garnka i wlac wystarczajaca ilosc wody, az beda calkiem przykryte. Zagotowac wode pod przykryciem, wylaczyc kuchenke i odstawic jajka na ok.15 minut. Po15 mnutach wylac goraca wode, ostudzic jajka pod strumieniem zimnej wody lub w misce z kostkami lodu, nastepnie je obrac i pokroic na kawalki.
W miedzyczasie pokroic ugotowane buraki w drobną 5-milimetrowa kostke, a ogórki pokroic wzdluz na cwiartki a nastepnie równiez w drobna kostke.
Pokrojone buraki, ogórki i jajka przelozyc do wiekszej miski, majonez wymieszac ze smietana i plynem z ogórków, doprawic cukrem, sola i pieprzem i polaczyc ze wszystkimi skladnikami. Salatke mozna spozywac bezposrednio po przygotowaniu lub odstawic do lodówki aby naciagnela, wtedy smakuje jeszcze lepiej. Ten rodzaj salatki smakuje nie tylko jako dodatek, ale i na ciemnym chlebie.