Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne żeberka idealne na obiad lub grilla
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1326
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5133
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 194
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 312
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1326
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5133
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 194
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 312
Składniki
Żeberka kroimy na kawałki i lekko solimy i posypujemy pieprzem.
Następnie w osobnej miseczce przygotowujemy marynatę. Miód podgrzewamy by był płynny, następnie dodajemy do niego musztardę, przepuszczone przez praskę ząbki czosnku, dodajemy ketchup, olej, zioła, paprykę, sól oraz pieprz i wszystko dokładnie mieszamy.
Następnie żeberka przekładamy do dużej miski i polewamy marynatą, obtaczamy każdy kawałek dokładnie w marynacie, całość posypujemy pokrojoną cebulą. Miskę przykrywamy i wsadzamy na noc lub kilka godzin do lodówki.
Następnie żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy pokrojoną cebulką i pieczemy pod przykryciem najpierw 45 minut w temperaturze 160 stopni, potem 45 minut w temperaturze 180 stopni. I gotowe :-)