Produkty

Produkty

Agrest
Agrest Agrest to niewielki owoc kolczastego krzewu z rodziny agrestowatych. Ma słodko-kwaśny smak i w zależności od odmiany może być żółty, zielony, biały lub czerwony. Można go jeść na... Czytaj więcej
Ajerkoniak
Ajerkoniak Kremowy napój alkoholowy wykonany z żółtek jaj utartych z cukrem i spirytusem lub wódką. By uzyskać określony smak stosuje się dodatki wanilii , kakao , czekolady, mleczka kokosowego.... Czytaj więcej
Amoniak
Amoniak Właściwie wodorowęglan amonu lub kwaśny węglan amonu, nazywany amoniakiem spożywczym lub amoniakiem do pieczenia. Jest stosowany jako czwarty rodzaj środka spulchniającego ciasto, obok... Czytaj więcej
Ananas
Ananas Ananas właściwy lub jadalny to duży, egzotyczny owoc o grubej, twardej skórce. Wspomaga odchudzanie dzięki zawartości bromeliny i biotyny (jeśli chciesz wiedzieć więcej o odchudzaniu,... Czytaj więcej
Anchois
Anchois Achois (czytane jako "ąszua") to francuskie określenie przetworów z sardeli europejskiej - niedużej, bardzo tłustej ryby o wyjątkowo ostrym zapachu i smaku. Podawana: świeża, surowa,... Czytaj więcej
Arbuz
Arbuz Arbuz zwyczajny to owoc rośliny z rodziny dyniowatych. Popularny ze względu na soczystą konsystencję i słodki smak. Składa się w 90% z wody i ma bardzo mało kalorii i cukru. Zawiera... Czytaj więcej
Aronia
Aronia Aronia jest rośliną o czarnych, bardzo cierpkich w smaku owocach. Ze względu na swój smak, owoce aronii rzadko są spożywane samodzielnie - raczej stanowią dodatek do przetworów, soków,... Czytaj więcej
Awokado
Awokado Owoc tropikalny z rodziny wawrzynowatych. Częścią jadalną jest miąższ, który stanowi średnio 85% masy owocu. Nasiono jest niejadalne. Zawarte w awokado tłuszcze są łatwo przyswajalne... Czytaj więcej

Najciekawsze informacje o produktach, których używasz w kuchni