Do góry

Desery Przepis na:

3 bit

Desery

Autor: cuks

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano: 11.04.2009

Odsłon: 5512

pyszne i proste

Składniki

  • 9 paczek herbatników
  • 2 budynie waniliowe
  • 1/2 l mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 30 dag krówek ciagnących
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1/2 margaryny lub masła
  • 1/2 l śmietany kremówki
  • 4 łyżki żelatyny
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/3 tabliczki czekolady
  • sok z 1 cytryny
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do ugotowanych budyni (gorących) dodać suchą galaretkę i wymieszać. Po ostygnięciu utrzeć z margaryną.

  2. Krówki rozpuścić z 2-oma łyżkami mleka i margaryn

  3. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, powoli dodawać żelatynę a na końcu sok z cytryny.

  4. Układamy:Warstwa herbatników, Masa budyniowa, Warstwa herbatników, Roztopione krówki, Warstwa herbatników, Bita śmietana, Posypać startą czekoladą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KlaudiaR2 12 sierpnia 2011 Zgadzam się z przedmówczynią:)
Jak najbardziej masa krówkową pasuje:)Ja właśnie tak to ciasto przygotowuję i jest pyszne:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dulas 26 sierpnia 2009 Roztopione krówki można świetnie zastąpić masą karmelową (toffi) z puszki. Teraz można je kupić w każdym sklepie spożywczym. Odpada gotowanie krówek, które niestety często lubią się przypalić. Będzie szybciej, a smak jest taki sam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń