Do góry

Desery Przepis na:

a''''la sernik na zimno

Desery

Autor: kotek78

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 384

Dodano: 19.07.2009

Odsłon: 5127

Coś prostego i smacznego

Składniki

  • budynie śmietan.lub wanil., 2
  • galaretka owocowa np.truskawkowa, 1
  • biszkopty lub petitki, 2-3 op.
  • mleko, 1 litr
  • woda do galaretki, 0,5 l.
  • dowolne owoce np.maliny lub trusk.
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wyłożyć biszkoptami dno średniej wielk.formy do ciasta.

  2. Przygotować galaretkę owocową wg.opisu na opak.i odstawić do ostygnięcia.

  3. Ugotować budyń wg.opisu na op.i wylać gorący na biszkopty,odstawić do ostygnięcia.

  4. Na zimny budyń ułożyć dowolne miękkie owoce i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki na 2 godz.

  5. To można zrobić także w inny sposób. Biszkopty pokruszyć do pucharków,zalać ciepłym budyniem,odstawić do ostygnięcia. Dodać parę owoców np.malin i zalać tężejącą galaretką,odstawić do lodówki. Tuż przed podaniem ozdobić bitą śmietaną i posypać wiórkami czekolady lub ozdobić maliną bądz truskawką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rozi19 21 sierpnia 2009 bardzo pyszny ten biszkopt zrobilam go goscia i byli zachwyceni

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń