Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego jako ciepłe danie na rodzinne spotkania.Bardzo smaczne i syte.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Składniki
Mięso kroimy w kostke,oprószamy mąka,sola,pieprzem i obsmażamy na tłuszczu do miekkości.Miękkie przekładamy do rosołu,a na pozostałym tłuszczu smażymy pieczarki i cebule(polecam maleńkie pieczareczki podsmażyc w całości),marchew trzemy na tarce i dajemy do gotującego sie rosolu.Fasolke płuczemy i wszystkie składniki gotujemy ok 10 min doprawiajac do smaku.Danie ma być dośc geste.W razie potrzeby podlewamy wodą.Na koniec zageszczamy mąkami wymieszanymi z wodą.Na talerzu posypujemy zielenina.Ja podaje "to" z chlebem.