Do góry

Dania główne Przepis na:

A''la gulasz ukraiński

Dania główne

Autor: helcia

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 63

Dodano: 16.09.2009

Odsłon: 2420

Coś innego jako ciepłe danie na rodzinne spotkania.Bardzo smaczne i syte.

Składniki

  • filet z kurczaka lub gulaszowe z kurczaka, 1.5kg
  • cebula, 3szt
  • marchew, 2szt
  • fasola czerwona, 2puszki
  • pieczarki, 25dkg
  • konc.pomid., do smaku i na kolor
  • liśc laurowy,ziele,sól,pieprz,vegeta,majeranek, do smaku
  • zielenina, do posypania
  • tłuszcz do podsmażenia
  • mąka pszenna i ziemniaczana do zagęszczenia
  • rosół z kostki, ok 1.5l
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kostke,oprószamy mąka,sola,pieprzem i obsmażamy na tłuszczu do miekkości.Miękkie przekładamy do rosołu,a na pozostałym tłuszczu smażymy pieczarki i cebule(polecam maleńkie pieczareczki podsmażyc w całości),marchew trzemy na tarce i dajemy do gotującego sie rosolu.Fasolke płuczemy i wszystkie składniki gotujemy ok 10 min doprawiajac do smaku.Danie ma być dośc geste.W razie potrzeby podlewamy wodą.Na koniec zageszczamy mąkami wymieszanymi z wodą.Na talerzu posypujemy zielenina.Ja podaje "to" z chlebem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń