Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna pomidorowo-paprykowa zupa a la mexicana sprawdza się zawsze i zawsze świetnie smakuje. Podaje z chrupiącymi tostami zapiekanymi z żółtym serem lub bagietką z masłem czosnkowo-ziołowym...
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6666
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6666
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 851
Składniki
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na odrobinie oleju ( w dużym garnczku w którym będziemy przygotowywać zupę ) Następnie dodawać pokrojoną w kostkę paprykę i całość smażyć dobrą chwilę. Równocześnie smażyć mięso na patelni aż się przyrumieni.
Do cebuli i papryki dolać wodę ok 3-4 litrów zagotować dodać przekrojona wzdłuż ostrą papryczkę ( bez pestek) odcedzoną fasolę kukurydzę oraz potłuczone ząbki czosnku- gotować ok 5 min. Dodać usmażone mielone mięso gotować kolejne 5 min. Wyciągnąć ostrą papryczkę-nie będzie już potrzebna.
Dodać koncentrat pomidorowy i krojone pomidory następnie przyprawy wg uznania UWAGA dzięki papryczce zupa jest już pikantna z przyprawą meksykańską radzę uważać... za to słodka mielona papryka wskazana.
Całość pogotować jeszcze ok 5-10 min na małym ogniu. Uważam że ta zupa jest lepsza na 2gi dzień smaki się przegryzają. Można na sam środek miski dać kapkę śmietany-łagodzi trochę ostrość... SMACZNEGO...!!!