Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2014
Sezon truskawkowy w pełni więc warto je wykorzystać na różne sposoby ;)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 579
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 52
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 12
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 579
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 52
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 12
Składniki
Herbatniki pokruszyć i zmielić w blenderze na proszek, dodając cukier i kakao. Kasię roztopić i wystudzić. Wlać roztopioną do pokruszonych herbatników i dokładnie wymieszać.
Tak przygotowaną masą wyłożyć spód tortownicy i odstawić do lodówki na około pół godz. - Można już wcześniej przygotować galaretkę truskawkową i odstawić do wystudzenia!
Oddzielić żółtka od białek. - Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę. - Stopić marg. Kasie - przestudzić i dodać do żółtek z cukrem. - Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim 3 łyżki żelatyny - Dodać mleko z żelatyną do żółtek i wymieszać, następnie dodać serek homogenizowany i ponownie wymieszać. - Białka ubić na sztywno i dodać do przygotowanej masy - Wszystko razem delikatnie wymieszać
Przygotowaną masę wylać na wcześniej przygotowany spód. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Truskawki umyć i pokroić w dowolny sposób. Zalać lekko tężejącą galaretką i wstawić na kilka godz. do lodówki Smacznego!