Do góry

Sałatki Przepis na:

ałatka ryżowa

Sałatki

Autor: pati25003

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 6

Dodano: 13.06.2009

Odsłon: 1013

pychotka

Składniki

  • ugotowanego na sypko ryżu, 1 kg
  • 2-3 średniej wielkosci kiszone ogorki
  • 2 soczyste jabłka
  • sok z cytryny
  • 2 kopiaste łyżeczki posiekanej zieleniny
  • sos: szklanka naturalnego jogurt
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sól, pieprz musztarda
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż łączymy z utartymi na tarce i skropionymi obficie sokiem z cytryny jabłkami oraz posiekanymi , obranymi ze skórki ogórkami i zieleniną . Sałatkę zalewamy sosem przygotowanym z naturalnego jogurtu , śmietany , sól , pieprzu oraz musztardy . podajemy przybraną cząstkami pomidora lub plasterkami rzodkiewek , nie później niż 10 min po przygotowaniu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń