Do góry

Desery Przepis na:

Ambasador

Desery

Autor: mgd999

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 23.07.2009

Odsłon: 4108

smakuje wysmienicie i szybko go sie robi

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krem - 6 żółtek z 24 dkg cukru utrzeć i dodać 10 dkg mąki ziemniaczanej i 1 szklankę mleka z litra.

  2. Wszystko połączyć, zmiksować, reszte mleka zagotować z cukrem waniliowym. Przegotowanym mlekiem zalać zmiksowane składniki, ciągle mieszając aż do zgęstnienia.Pozostawić na małym ogniu przez 1 minutę. Odstawić do ostygnięcia.

  3. Masa - 2 kostki masła rozetrzeć i dodawać po łyżce kremu, wciąż mieszając. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej orzechy - mozna dodaćutarte orzechy lub w całości. Wyłożyć tortownicę biszkoptami zwilżyć ponczem lub esensją lub biszkopt i też zwilżac ponczem.

  4. Następnie wyłożyć masę z orzechami na wierzch owoce,następnie nakładać drugą masę z kakaem też wykładając owocami.

  5. Na koniec przygotować galaretkę owocową i zalać ostudzoną. Włożyc do lodówki do ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń