Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie prezentuje się jako tort, tym razem w wydaniu nietortowym ;), chrupie czekolada i chrupią orzeszki. Ja robiłam z połowy masy z przepisu, wydawało mi się za dużo.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 301
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 69
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5079
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 242
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 301
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 69
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5079
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 242
Składniki
Upiec biszkopt, przepołowić.
Krem: 2,5 szklanki mleka zagotować z cukrem, rozmącić żółtka, resztę mleka rozmieszać z budyniem, zagotować. Masło utrzeć na puch i wciąż ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, rodzynki i 1/2 tabliczki czekolady pokrojonej w kostki. Do białej części masy dodać pokrojone orzechy i pokrojone brzoskwinie. Nasączyć biszkopt sokiem z brzoskwiń. Rozsmarować ciemny a potem jasny krem. Pozostałą część czekolady użyć do polewy lub zetrzeć na tarce. Wstawić do lodówki, aby się przegryzło SMACZNEGO !!!