Do góry

Desery Przepis na:

Ambasador

Desery

Autor: paula

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 369

Dodano: 04.01.2008

Odsłon: 7910

Przepyszny choć czasochłonny ale warto spróbować Oprócz podanych składników potrzebujemy biszkopt z 6 jaj

Przygotowanie

  1. MASA: 6 żółtek zmiksować z 1/2 szklanki cukru , z cukrem waniliowym i 2 szklankami mleka, następnie zagotować. 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej rozpuścić w 1 szklance mleka i wlać do gotującej się wcześniej masy. Budyń który otrzymamy wystudzić a następnie zmiksować z 2 kostkami masła Otrzymaną masę podzielić na 2 części: 1część dodać:10 dkg wiórek kokosowych,10 dkg rodzynek, migdały wiórki, ananas z puszki pokrojony w kostkę 2częśćdodać: 2 łyżki kakao,1/2czekolady mlecznej,1/2 gorzkiej Biszkopt z 6 jaj przekroić na pół skropić sokiem z ananasa Przekładać kolejno: BISZKOPT+MASA CIEMNA+BISZKOPT+MASA BIAłA Wierzch posypać startą na tarce czekoladą na koniec schłodzić

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paula 27 lipca 2011 przepis jest na standardową prostokątną blachę niestety nie pamiętam wymiarow ;0

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paula 09 stycznia 2008 czekoladę należy zetrzec na gróbej tarce na wiórki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń