Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swietne wilgotne rozplywajace sie w ustach ciasteczka z czekolada, kokosem, migdalami i .....
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 913
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 913
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Składniki
z bialek ubijamy piane, reszte skladnikow laczymy ze soba za pomoca miksera w kolejnosci zoltka z cukrem i z maslem pozniej wanilia, proszek i maka, na koniec dodajemy piane mieszamy lyzka do uzyskania jednilitej masy,
teraz w zaleznosci ile jakich ciastek chcemy zrobic, dzielimy ciasto na porcje ( ja na 4 porcje)przekladajac do malych miseczek do klasycznych american cookies dodajemy posiekana i potarta czekolade mleczna i gorzka 100g, mieszamy i lyzeczka nakladamy na pergamin, do nastepnej porcji siekamy czekolade biala i dokladmy kokos, do trzeciej porcji odrobine czekolady utartej i platki migdalowe, do ostatniej rowniez odrobine czekolady i orzechy mielone, ciasto jest w kazdym z przypadkow ciut innej konsystencji w zaleznosci od dodatkow, wiec kladziemy lyzeczka na pergamin w duzych odstepach od siebie, bo bardzo rosna, piczemy 8 - 10 min w 180 stopniach,
ciasteczka sa wilgotne w srodku, a jesli jemy zaraz po upieczeniu czekolada jest plynna, na drugi dzien zeby uzyskac ten sam efekt przed podaniem wystarczy ciasteczka odgrzac w mikrofali 30 sekund bedzie ponownie czekolada plynna, ale pyszne sa rowniez na zimno i najlepiej smakuja z kawa albo ze szklanka mleka, smacznego!