Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, miękkie, okrągłe, oblane lukrem, a smakiem przypominają trochę biszkopt.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34554
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34554
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Do miski wkładamy margarynę, wbijamy jajka oraz wsypujemy cukier i cukier wanilinowy. Całość miksujemy na gładką masę.
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mąką pszenną oraz proszkiem do pieczenia. Stopniowo wrzucamy to do miski z wcześniej przygotowaną masą, cały czas miksując. Do całości dolewamy kilka kropel aromatu waniliowego.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy ciasto tworząc kleksy (z podanej porcji wyjdą dwie blachy ciastek). Blachę z ciastkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 20-25 minut. Po upieczeniu, ciastka studzimy i polewamy lukrem.