Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota !!!!!!! a jaki smak mhm przypomina mi smak "dzieciństwa"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 98
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1026
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 98
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1026
Składniki
Tłuszcz rozpuścić i ostudzić Jaja roztrzepać z mlekiem i amoniakiem, wsypać mąkę i cukier, dodać tłuszcz i dokładnie wymieszać. Nakładać na natłuszczoną blaszkę po ok. 6 szt. Na jedno ciastko przypada ok. 2 łyżek masy. Robić ciastka w dużych odstępach bo mocno się rozrastają. Piec w nagrzanym piekarniku aż się zrumienią. Lekko wystudzone polukrować po płaskiej stronie.
- przepis znaleziony po wspominkach - a pamiętasz amerykanki ????