Do góry

Przekąski Przepis na:

Ananas smazony w ciescie

Przekąski

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 25.02.2009

Odsłon: 1423

Zamiast ananasa mozemy uzyc jablek lub bananow. Podajemy polane koglem - moglem :) PYCHA!

Składniki

  • swiezy ananas, 1 sztuka
  • biale wino polslodkie, 80 ml
  • jajka, 2 sztuki
  • Wiorki kokosowe, 3 lyzki
  • olej, 1 litr
  • mleko, 250 ml
  • maka, 10 dkg
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obieramy ananasa, kroimy go na kawalki, skrapiamy rumem i wstawiamy do lodowki.

  2. Z maki,mleka, jajek i wina przygotowujemy ciasto gestsze niz na nalesniki, wsypujemy kokos.

  3. Rozgrzewamy olej , ananasy zanuzamy w ciescie i smazymy na zloty kolor. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń