Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
CIASTO: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki śmietany łyżkę mąki ziemniaczanej ubić mikserem Dodać to do pół kg mąki wymieszanej z 1/2 kostki margaryny i łyżeczką amoniaku Zagnieść ciasto i podzielić na 4 części Upiec 4 cienkie placki na blaszce wyłożonej folia aluminiowa Każdy placek piec w 180 C około 10 min aż zrozowieje KREM: 3 jajka ubic z 1 szklanka smietany 2 łyżkami maki ziemniaczanej i 2 cukrami wanliowymi . 3 szklanki mleka zagotowac ze szklanka cukru i 1 margaryna Gdy sie zagotuje wlac zmiksowana mase i jeszcze chwilke pogotowac caly czas mieszajac na blaszke polozyc jeden placek zalac 1/4 gorącej masy i tak na zmiane placek i masa na wierzch ostatniego placka rowniez nalozyc mase i posypac wiorkami kokosowymi Placek musi postac pare godzin w lodowce lub chlodnym miejscu aby amoniakowe ciasto zmieklo