Do góry

Desery Przepis na:

Anyżowe ciasteczka z dyni

Desery

Autor: minikanika

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 32

Dodano: 29.10.2009

Odsłon: 538

dynia. Tak to jest danie na halloween

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Miąższ dyni oczyścić z pestek, obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki

  2. Ugotowany miąższ dyni dokładnie rozetrzeć lub zmiksować, dodając mleko, anyż oraz do smaku cukier i sól.

  3. Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę, dodać żółtka, delikatnie wymieszać. Połączyć z utartym miąższem dyni i mąką, wymieszać na gładką masę.

  4. Olej rozgrzać na patelni.

  5. Łyżką wlewać ciasto małymi porcjami, smażyć z obu stron na złocisty kolor. Zdjąć z patelni, osączyć na bibule.

  6. Przed podaniem placuszki posypać cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń