Do góry

Napoje Przepis na:

arabska cytronada

Napoje

Autor: Koniuva

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 125

Dodano: 06.06.2008

Odsłon: 1718

wspaniałe orzeźwienie na letnie upały

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cytryny porządnie umyć pod ciepłą, bieżącą wodą. Można także sparzyć wrzątkiem, Pokroić na małe kawałki wraz ze skórkami. Do blendera wkładać niewielkie porcje i miksować z niewielką ilościa wody na jednolitą masę. Nie powinna być zbyt gęsta. Zmiksowany miąższ z wodą wrzucić do jednego garnka. Na drugim położyć sito o małych oczkach i nakładać na nie masę cytrynową. Każdą porcję wyciskać tak długo aż zostanie prawie sucha masa, którą wyrzucamy. Do wyciśniętego soku dolewamy wody i dosypujemy cukru. Napój powinien mieć konsystencję nektaru i słodki smak. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Arabska misa

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń