Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak tradycyjny obiad – mięsko, kluski śląskie i buraczki. Do mojej pieczeni używam dość sporo ziół, dzięki czemu jest bardzo aromatyczna.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy olej i nieco wody (tyle - by marynatę łatwo można było rozsmarować). Mięso dokładnie nacieramy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Następnie mięso wkładamy do foliowego rękawa i pieczemy ok. 70 min. Mięso podajemy z sosem pieczeniowym. Ja robię go wykorzystując powstały z pieczenia sos, do którego dolewam niepełną szklankę wody, zagotowuję, a następnie zagęszczam łyżką mąki. Do tego obowiązkowo kluski śląskie i buraczki.