Do góry

Zupy Przepis na:

Aromatyczna zupa-krem z cukinii

Zupy

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1400

Dodano: 16.10.2009

Odsłon: 4885

Lekka zupa z cukinii, pachnąca muszkatelem. :)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinię obrać, usunąć nasionka, pokroić w kostkę. Cebulę również w kostkę.

  2. Na oliwie podsmażyć chwilkę cebulę (nie rumienić), dodać cukinię, posmażyć ok. 15 minut. Dolać szklankę wody. Udusić warzywa do miękkości - trwa to bardzo krótko, cukinia szybko się rozpada.

  3. Zmiksować warzywa, dodać serki topione, przyprawy, kostki i gotować na małym ogniu do rozpuszczenia się serków. Doprawić do smaku.

  4. Na zdjęciu zupa podana z grzankami i posypana suszoną bazylią. Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń