Do góry

Przekąski Przepis na:

Aromatyczne krewetki

Przekąski

Autor: GregoryPek

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 1022

Dodano: 27.12.2007

Odsłon: 4839

Porcja zawiera 190 kcal

Składniki

  • małych krewetek w zalewie, 300 g
  • łyżki oliwy z oliwek, 3
  • czerwona papryka, 1
  • łodygi selera naciowego, 2
  • ząbki czosnku, 3
  • szalotka, 1
  • średnie pomidory, 2
  • szklanka mleka kokosowegp, 1
  • łyżeczki cynamomu, 1/2
  • łyżeczki mielonych goździków, 1/2
  • łyżeczki imbiru w proszku, 1/2
  • łyżeczki ostrej papryki, 1/2
  • łyżki soku z lemonki, 3
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krewetki odsącz z zalewy, sparz wrzątkiem. Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę, selera na plasterki, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory obierz, usuń pestki także pokrój w kostkę. Podgrzej oliwę, wrzuć cebulę i czosnek. Gdy zmiękną, dodaj selera i paprykę, duś przez 5 min, dodaj krewetki, mleko kokosowe oraz przyprawy. Zagotuj, zmniejsz ogień i duś jeszcze przez 10 minut, dopraw sokiem z limonki, solą i pieprzem, Podawaj z ryżem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń