Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne ogóreczki z dodatkiem liści winogron , selera i wiśni. Liście można używać również do kiszenia ogórków na zimę
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 82
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 82
Składniki
Ogórki umyć . Na dno dużego słoja lub glinianego garnka włożyć po kilka liści winogron , selera , kopru , liście wiśni, połowę obranego i poprzekrawanego na pół czosnku , oraz chrzanu. Ciasno ułożyć ogórki , przykryć resztą liści , czosnku i chrzanu. Zagotować wodę z solą i gorącą zalać ogórki. Obciążyć talerzykiem żeby nie wypływały Smacznego