Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 92
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 92
Składniki
Jaja ubijamy z cukrem na puszysta pianę, dodajemy przesiana makę , proszek ikakao, delikatnie mieszamy. Biszkopt wylewamy na dużą tortownicę natłuszczoną i obsypaną mąką. Pieczemy około 30 minut w temp 180 stopni.
Po wystudzeniu biszkopt przekrawamy na 3 blaty, Nasączamy przegotowaną wodą z sokiem z 1/4 cytryny. Ubijamy kremówke i przekładamy nim Nasz tort. Ucinamy boki tortu, tworząc prostokąt. Zaokrąglone boki tortu układamy na wierzch, "tworząc" daszek autka. Docinamy kształt. Masło ucieramy na puszystą masę,dodajemu cukier puder. Smarujemy cały torcik kremem maślanym. LUKIER " NIE LUBI "BITEJ ŚMIETANY WIĘC MUSIMY DOKŁADNIE POSMAROWAC NASZ TORCIK. Wstawiamy tort do lodówki schładzamy parę godzin. Masę wałkujemy podsypując cukrem pudrem. nAKŁADAMY NA AUTKO. Jest troszkę roboty ale efekty iradość dzieci niezastąpiona.