Do góry

Przekąski Przepis na:

Avocado z Grejpfrutem

Przekąski

Autor: hydrops

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 19

Dodano: 09.09.2008

Odsłon: 650

Dobra przystawka na początek jeszcze lepszego obiadu czy kolacji

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Avocado przekroić na pół ,usunąc pestkę i obrać ze skórki.Ostrym nożem od szerszej strony ponacinać w plasterki 3-5 mm ale nie do końca tak żeby dało się rozłożyć w wachlarz.Skropić cytrynką.Rozłożyć na dużym białym TALERZU posypać przyprawami ,skropic octem balsamicznym( ja używam octu z dodatkiem figi ale może byc dowolny).Obrać pomarańczę i grejpfruta i pokroić sam miąższ.Położyć w sasiedztwie avokado.Na patelni rozgrzać oliwe i zrumienic orzechy piniowe.Na środek talerza wyłożyć kiełki ,posypać orzechami.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń