Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele łososia i awokado !!! Polecam .
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 147
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 44
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 213
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 147
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 44
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 213
Składniki
Awokado umyłem, przekroiłem na pół, usunąłem pestki. Ostrożnie wydrążyłem miąższ. Pokroiłem w cienkie plasterki, skropiłem sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny ( awokado nie ciemnieje ). Cebule obrałem, opłukałem, pokroiłem w cienkie krążki. Wędzonego łososia pokroiłem w cienkie plasterki, a te na jeszcze mniejsze kawałki. Pomarańczę sparzyłem, obrałem, wyciąłem fileciki miąższu. Sos : oliwę, 2 łyżki wody, miód oraz musztardę wymieszałem. Doprawiłem solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Ułożyłem w metalowych obręczach plastry awokado, czerwoną cebulę, łososia, pomarańczę. Każdą porcję skropiłem sosem. Udekorowałem koperkiem i ziarnami czerwonego pieprzu.