Do góry

Przekąski Przepis na:

Awokado z owocami morza

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 26.01.2009

Odsłon: 2274

Niezwykle efektowne danie, doskonałe na wykwintne przyjęcie.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krewetki lub kraby osącz na sitku. Do majonezu dodaj łyżkę alkoholu lub sok i koncentrat, utrzyj. Awokado nie obieraj - przekrój na pół, wyjmij pestkę, wydrąż miąższ, nie uszkadzając skórki. Wnętrze wydrążonej łupiny skrop sokiem z cytryny, aby nie pociemniało. Wydrążony miąższ pokrój w małą kosteczkę. Wymieszaj z sosem majonezowym i krewetkami. Masę włóż do przygotowanych łupinek. udekoruj ładną krewetką i cząstką wyciętą z plasterka pomarańczy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivona 29 kwietnia 2009 Całkiem niezłe.Tylko do jedzenia (nie do zdjęcia) usunęłabym ogonki (skorupki) z krewetek ,bo to niepotrzebna "zabawa" w czasie konsumpcji.....Reszta ok.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń