Do góry

Desery Przepis na:

BABA DROŻDŻOWA

Desery

Autor: gienka1234

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 26

Dodano: 22.03.2009

Odsłon: 3827

ŁATWIUTKIE I SZYBCIUTKIE:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać do naczynia ,wrzucić drożdże,dodać odrobinę cukru i połowę filiżanki mleka,

  2. przysypać niewielka ilością maki. Wymieszać widelcem i odstawić zaczyn na 20minut w ciepłe miejsce

  3. W rondelku rozpuścić tłuszcz połączyć z pozostałym cukrem,sola,otarta skórka i jajkami .Dodać z mlekiem do do zaczynu i wyrobić gładkie ciasto.

  4. Dodać rodzynki wlać ciasto na natłuszczoną formę przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 30 min. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i upiec przez około 40 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Barbarelka36 22 marca 2009 A tego tluszczu to ile gienka1234??? Bo twoj przepis jest tak chaotyczny i napisany jakby przez 8 latke, ze trudno sie zorientowac. Ja chyba nie podepre sie tym przepisem! A zdjecie z gazety...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Barbarelka36 22 marca 2009 A tego tluszczu to ile gienka1234??? Bo twoj przepis jest tak chaotyczny i napisany jakby przez 8 latke, ze trudno sie zorientowac. Ja chyba nie podepre sie tym przepisem!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń