Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie na 10 min. Odlać wodę, rodzynki wysuszyć papierowym recznikiem, obsypać mąką. Drożdże utrzeć z cukrem i jajami. W ciepłym mleku rozpuścić masło i wlać do masy drożdżowej. Dodać mąkę, sól i olej. Ugnieść. Dodać rodzynki, wymieszać. Postawić w cieple miejsce na ~8 godz. do wyrośnięcia. Formę do babki wysmarować olejem i obsypać mąką. Wlać ciasto. Piec 40 min. Piekarnik 170 stopni. ciasto powinno stać w ciepłym miejscu dopóki nie wyrośnie. U mnie ciasto stało w ciepłym piekarniku i rosło około 6 godzin.