Do góry

Przetwory Przepis na:

BABCINE korniszony

Przetwory

Autor: wisienkaa1234

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 88

Dodano: 10.09.2008

Odsłon: 9063

dobre

Składniki

  • małe jędrne ogórki, 1kg
  • woda przegotowana, 3 szklanki
  • ocet winny, 2 szkl.
  • ZIARNA PIEPRZU, 1łyżka
  • ziele angielskie, 1/2 łyzki
  • listek laurowy, 2
  • cukier, 2 szkl.
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wodę zagotowac z octem winnym, pieprzem, zielem angielskim, listkami laurowymi i łyżeczką cukru. Gorącą zalewą zalać korniszony tak, aby zalewa przykrywała ogórki i pozostawić na dwa tygodnie. Wtedy zalać zalewę i przygotować nową i jeszcze raz zalać korniszony.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń