Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki After Eight, to pomysł na mocno czekoladowe maleństwa z orzeźwiającym kremem miętowym.
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 121
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 387
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 415
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 121
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 387
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 415
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni. W rondelku rozpuść masło, dodaj kawę oraz kakao, wszystko wymieszaj. Odstaw do lekkiego przestygnięcia. Dodaj jajka i kwaśną śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj trzepaczką. Do dużej miski przesiej mąkę z proszkiem i sodą, dodaj cukier i sól. Na środku zrób wgłębienie, wlej w nie czekoladową miksturę i wszystko wymieszaj. Formę na muffiny wyłóż papilotkami i wypełnij je do 2/3 wysokości. Piecz przez 20 minut. Wyjmij i wystudź. Zimne babeczki udekoruj kremem i posyp startą
Krem miętowy: W misie miksera umieść mascarpone i schłodzoną śmietankę. Ubij metalową końcówką uprzednio schłodzoną w lodówce. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder, aromat i barwnik. Ubijaj jeszcze chwilę na niskich obrotach, aż wszystko będzie dokładnie wymieszane. Przełóż krem do rękawa cukierniczego i udekoruj nim babeczki.