Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wierzchu można udekorowac prażonymi orzechami włoskimi.
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 303
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 343
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13144
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 76
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 303
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 343
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13144
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 76
Składniki
Ugotować razem: jabłka, cukier, cynamon i imbir w plasterkach, następnie wyjąć imbir i zmiksować. Zmiksować razem: masło, olej, cukier, ekstrakt waniliowy i dwa jajka - na gładka masę. Wymieszać razem maślankę, mus jabłkowy i posiekaną czekoladę(220g, reszta na potem) Płynne składniki podzielić na 2 porcje, sypkie składniki na 3. Wymieszać razem dodając raz sypkie, a raz płynne masy (składniki). Natłuszczyć foremki olejem i obsypać cukrem po całości. Przelać masę do foremek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C na 30-35 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika, zmieszać razem kremówkę, 170g posiekanej czekolady i łyżkę masła. Masą polać ostudzone babeczki.