Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo fajna przekąska nadająca się na różnego rodzaju spotkania towarzyskie.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
· Umyć świeży szpinak i dokładnie osuszyć, następnie posiekać go nożem. · Do rozgrzanego rondelka włożyć masło i wycisnąć dwa ząbki czosnku, lekko podsmażyć. · Kolejno dodać szpinak i dalej smażyć do miękkości. · Do ostudzonego szpinaku dodać ser feta (rozgnieciony widelcem), pokrojone w kostkę suszone pomidory i dokładnie wszystko wymieszać. · Dodać sól i pieprz do smaku. · Wylepić ciastem francuskim foremki silikonowe do muffinek. Nakładać do każdej ¾ farszu szpinakowego. · Na wierzchu posypać mozzarellą pokrojona w kostkę. · Na samym wierzchu można przyozdobić paskami ciasta francuskiego. · Piec w temperaturze 200 stopni C przez około 15-20 minut. SMACZNEGO !!!