Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na deser, wyglądają super i tak też smakuja. Można dodawac dowolne owoce, jakie kto lubi
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35881
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 257
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 293
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35881
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 257
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 293
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, cukru i cukru waniliowego zagnieść ciasto kruche. Schładzać ok. 30 min
Foremki do babeczek posmarować tłuszczem i oprószyć bułka tarta. Owoce umyć, obrać i pokroić
Foremki wylepic ciastem, piec 12 min w 175 stopniach. Żelatyne zalac 2-3 łyż. Wody, namoczyc i rozpuscic podgrzewajac
Jogurt polaczyc z sokiem z cytryny i cukrem pudrem dodac żelatyne, wstawic do lodówki. Gdy krem stężeje, napelnic nim ostudzone babeczki
Udekorować pokrojonymi owocami. Schłodź i zjedz ;)