Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne dwukolorowe babeczki idealne do porannej kawy czy czekolady.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
W misce ucieramy masło na puszystą pianę. W trakcie ucierania dodajemy cukier. Następnie kolejno wbijamy jajka i dalej razem ucieramy. Mąkę mieszamy ze skrobią ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia oraz solą i na zmianę z mlekiem dodajemy po trochu do ucieranej masy. Wlewamy rum i esencję waniliową, wszystko razem mieszamy. Ciasto dzielimy na pół. Do jednej części wsypujemy startą białą czekoladę, a do drugiej kakao i kawę. Obie części dokładnie mieszamy. Do foremek na mini babeczki wkładamy warstwę ciemnej masy, a następnie jasną masę. Babeczki pieczemy około 15 minut w piecyku nagrzanym do 180 stopni C. Patyczkiem sprawdzamy czy są upieczone. Gotowe babeczki możemy posypać cukrem pudrem lub oblać gorzką czekoladą.